lingchiskolen.dk

Tager du arbejdet med på ferie?

Sommerferien står for døren, og det betyder, at mange danskere drag sydpå ned i sydens sol. Dog har rigtig mange svært ved at ligge arbejdet fra sig i ferien, og det betyder, at de tager computer, tablet og mobil med. Det er en rigtig dårlig idé, for ferien er jo der, hvor du skal lade dine batterier op. Men hvordan undgår man at arbejde på ferien? Det kommer vi med nogle konkrete råd til her.

Lad din computer blive hjemme
Mange vælger at tage computer og tablet med på ferie, og det er rigtig dumt. Har du først din arbejdscomputer inden for rækkevidde, så har de fleste rigtig rigtigt svært ved at lade den ligge. Derfor bør du altid have din computer liggende derhjemme, så du ikke skal skænke det en tanke. Her er det dog også vigtigt, at du er stærk i ikke at låne en på hotellet.

Sluk telefonen
Når du er på ferie, så er du på ferie, og det ved de fleste arbejdsgivere faktisk også godt. Du er altså i din fulde ret til ikke at tage din telefon, hvis det er en fra din arbejdsplads der ringer. Ønsker du at undgå opkald og ikke at få dårlig samvittighed ved at lade din telefon ringe uden at tage den? Så er et godt tip at slukke den i timer, hvor du normalt er på arbejde. Selvfølgelig skal du stadig kunne modtage opkald fra din familie, og derfor bør du ikke have den slukket alle døgnets 24 timer.

Vælg et hotel uden bredbånd
Bredbånd frister rigtig mange på ferien, og det skyldes, at flere og flere af os er afhængige af internettet på den ene eller anden måde. Når du er på ferie, handler det om at eliminere fristelserne helt, så du ikke falder i fælden. En måde du kan gøre dette på er helt ved at vælge et hotel uden bredbånd. Selvom man ikke skulle tro det, så er det faktisk muligt i dag stadig at finde hoteller, hvor der ikke er bredbånd, og det kan altså have sine fordele. Får du desperat brug for bredbånd på ferien, kan du eventuelt besøge en lokal netcafe eller restaurante.